Win98 Folder Size Gränser

October 24

Win98 Folder Size Gränser


Om du fortfarande använder Microsoft Windows 98 operativsystem för ett speciellt ändamål i ett hem eller labbmiljö, skadar det inte att veta vad de begränsningar av filer och mappar storlek är i detta OS.

Windows 98 filsystem

Windows 98 använder två filsystem. Namnen på dessa två filsystem finns i Windows 98 är FAT 16 och FAT 32. FAT står för "filallokeringstabellen." De storleksbegränsningar för filer och mappar i Windows 98 är baserade på vilket filsystem dina hårddiskar är formaterade med.

Mapp och filstorlek Gränser

Det finns inga särskilda storleksbegränsningar för en mapp med antingen FAT 16 eller FAT 32 formaterade diskar. Begränsningar måste göra filstorleken och mängden filer i en viss mapp. Ingen enskild fil i Win98 kan överstiga 4 GB. Detta filstorleksgräns är både FAT 16 och FAT 32 användare. Gränsen för hur många filer kan passa i en mapp varierar beroende på filsystemet. Gränsen för FAT 16 är 512 filer per mapp, och gränsen för FAT 32 är 65,534 filer per mapp.

Lång Filnamn Caveat

Antalet filer per mapp med både fil sytems kan minskas om du ger dessa filer särskilt långa filnamn. Windows 98 tillåter filnamn upp till 255 tecken vardera, men genom att göra detta kommer du att sänka gränsen för hur många filer kan lagras i en mapp.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com