Adobe Photoshop Elements Layering Tutorial

May 9

Adobe Photoshop Elements Layering Tutorial


Lager är nyckeln till vad som gör Adobe Photoshop och Photoshop Elements så användbart. Du kan använda lager för att göra korrigeringar i bilden utan att påverka den ursprungliga tills du är klar. Du kan använda dem för att lägga till specialeffekter. Du kan använda dem för att lägga till flera bilder till en fil.

Grunderna

Bild Lager som om de vore flera ark transparent plast kan du ställa in på toppen av din underliggande bilden. Om du hade ett foto av ett hus som du vill göra ändringar, kan du ha huset som bas bild med första plastskiktet som innehåller den du vill lägga på. Den andra kan vara två-bil garage. Den tredje kan vara det nya golvet du vill bygga på toppen. Du kan vända alla dessa över för att se hur huset kommer att se ut när du är klar eller se någon punkt läggas till huset.

Lager i Photoshop Elements fungerar på samma sätt, men i stort sett. Du använder dem för att göra eventuella justeringar av bilder, men du har fortfarande möjlighet att radera dem och hålla den ursprungliga intakt.

justeringar

För att komma igång, öppna "Lager" paletten genom att klicka på "Redigera" -fliken i det övre högra hörnet av beståndsdelar. Paletten kommer att visas i den nedre delen och visa en miniatyr av bilden som du arbetar på. Det första sättet att använda lager är att justera tonen och färger på bilden. För att göra detta, gå till den lilla svarta och vita cirkeln i "Lager" paletten. Klicka och håll den och välj sedan "Levels". I popup, kommer du att se ett histogram (stapeldiagram) med reglagen på undersidan och tre pipetterna till det nedre högra. Dessa verktyg kan du göra tonala förändringar. Välj den vänstra pipetten och flytta runt bilden för att hitta den mörkaste området, klick. Detta ställer in mörka balans. Använd rätt pipetten för att hitta den lättaste området och klicka för att ställa in ljusbalans. Du kan också använda reglagen för att göra ytterligare justeringar. Den mellersta är för mellantoner.

effekter

Ett annat användningsområde för lager är att ändra utseende på en bild genom att lägga till effekter, som sepia toning eller lägga till ett filter. Så du behöver en ny Layer att arbeta på. Klicka, håll och dra miniatyr märkt "Bakgrund" i "Lager" paletten upp till torget "Skapa ett nytt lager" -knappen. En annan miniatyr kommer att visas med titeln "Bakgrund Kopiera". Gå sedan till menyn "Filter" och välj "Filter Gallery." Detta ger dig tillgång till de flesta av de "Filter" för specialeffekter. Klicka på en av pilarna i rätt "Sketch" till exempel, och uppsättningen av specialeffekter verktyg visas. Du kan göra justeringar i någon av dem med de medföljande reglagen och klicka sedan på "OK". Filtret har lagts till i "Bakgrund Copy" Layer.

Att se bilden utan effekt för jämförelse, klicka på ikonen för ett öga bredvid "Bakgrunds Copy" för att göra det osynliga. Om du gillar det och vill behålla det, gå till "Layer" och sedan "Flatten Image" före utskrift.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com