Vad Audio Driver fungerar Windows XP användning?

April 8

Det finns tusentals ljudenheter som en dator. Vissa är inbyggda i moderkortet, och vissa är add-on kort som kan installeras i en maskin. Ännu mer koppla in en USB-port. Varenda en av dem kräver en drivrutin kompatibel enhet.

XP Audio Stack

En sak som alla dessa enheter har gemensamt är att deras förare måste samverka med ljud stack i Windows. Ljud stack är det som äger ett kommando från ett program och skickar den till ljuddrivrutin.

ljudChipSets

Lyckligtvis, medan det finns tusentals enheter, är antalet olika ljud chipset relativt liten i de låga hundra. Ibland är en drivrutin för ett visst chipset användas på alla enheter som använder det.

Windows uppdatering

Om en Internet-anslutning är tillgänglig, bör Windows Update kunna hitta en drivrutin för en viss enhet.

tillverkarens hemsida

Den ljudenhet tillverkarens webbplats bör också ha en drivrutin för enheten. På färdiga datorer, bärbara datorer och för moderkort, kolla med tillverkaren av denna komponent.

Universal Audio Architecture

Ljudkort certifierad av Microsoft som kompatibel med Windows Vista stöder Universal Audio Architecture. Detta innebär att det finns en grundläggande drivrutin som stöder alla anordning för att UAA specifikationer. Drivrutinen ingår i Windows XP Service Pack 3.

Om du inte kan hitta en drivrutin

Om drivrutiner för enheten inte kan hittas, kan det vara enklare att ersätta den. Från och med november 2009 kan low-end ljudkort hittas för mindre än $ 20, både på nätet och i butiker.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com