Nackdelar med Apple-datorer

July 25

Mac-datorer fortsätter att vinna en större andel av marknadsandelar varje år. De blir allt mer populärt med genomsnittskonsumenten och är inte längre bara för konstnärer och formgivare. Trogna Mac fans kan göra det verka som dessa datorer har inga brister och är det perfekta valet för alla. Däremot behöver Mac-datorer har sina nackdelar.

Pris

Den största negativa att köpa en Mac är priset. Denna dator är i allmänhet dyrare än en dator med jämförbara specifikationer. Det sägs ofta att du betalar bara för utseendet på Mac. Såvida estetik är viktigt för dig, kan det högre priset inte vara motiverat. Dock är utseendet och känslan av produkten betydelse för vissa människor, som det är med bilar eller andra föremål.

Programvara

Mängden programvara för Mac är långt ifrån det tillgängliga beloppet för persondatorer. Majoriteten av programvara är gjord för datorer, eller PC och Mac, med mycket få program som gjorts bara för Mac. Även program som blir tillgänglig för Mac ofta inte har alla funktioner som den gör på PC-versionen. Spel tillgängliga för Mac är mycket begränsade - en av de största skillnaderna i programvara mellan PC och Mac. Detta gäller särskilt för de mest kraftfulla spel på marknaden. I en MacNewsWorld artikel med rubriken "Gaming på en Mac: Tekniskt sett" Mark DeLoura, ett videospel teknik konsult, säger "Det finns inte mycket att locka en hardcore gamer till Mac - de kan köpa en dator med liknande prestanda för mycket billigare, och datorn är mycket lättare att uppgradera med tiden för att förbättra prestanda och hålla jämna steg med de senaste hardcore spel. "

Anpassning

För många människor, anpassa sin dator är en av de viktigaste delarna av att äga den. Med det stora antalet företag som tillverkar PC delar, kan individer bygga en dator från grunden ganska billigt när du använder de delar som uppfyller de exakta specifikationerna de vill ha för sin dator. Tyvärr har detta inte kan ske med Mac. Apple är det enda företaget som säljer delar till sina datorer. Detta innebär att delarna är dyrare och svårare att hitta. Det gör det också Mac svårare att få repareras. Att hitta ett sätt att få en Mac reparerad kan vara en utmaning, särskilt med några av Apples mer kompakta datorer. Till exempel, om något går fel med en iMac, det enda alternativet är ofta att skicka hela datorn tillbaka till Apple för att få den reparerad.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com