Hur du sätter färgbilder till svartvitt

August 25

Hur du sätter färgbilder till svartvitt


Även svartvit fotografi är i stort sett oanvänd i dagens era av prisvärda digitalkameror, kanske du gillar utseendet på svartvita bilder, eller kan helt enkelt vara ute efter ett sätt att göra något annorlunda med en bild som du laddar upp till ett socialt nätverk webbsajt. Oavsett om du har en Windows-dator eller en Mac, du redan har det verktyg som du behöver för att konvertera dina färgfoton till svartvitt.

Instruktioner

Skapa en svartvitt foto i Windows

1 Tryck på Windows-logotypen och "R" tangenter samtidigt, och sedan skriva "mspaint" i "Kör" dialogrutan och tryck på "Enter". Alternativt kan du välja "Paint" från startmenyn.

2 Klicka på menyn "File" längst upp i Paint fönstret och välj "Öppna". Bläddra till den plats där fotot som du vill konvertera och dubbelklicka på den. Du kan också dra bilden i det öppna Paint fönster och släppa den.

3 Klicka på menyn "Bild" på toppen av Paint-fönstret, och välj "Egenskaper".

4 Välj alternativknappen "Black and White" och klicka på "OK". Klicka på "Ja" för att bekräfta.

5 Klicka på "File" och sedan klicka på "Spara som". Spara bilden till en ny plats för att bevara den ursprungliga bilden. Ändra ett färgfoto till svartvitt i Paint ändras den till en svartvit bild med endast två färger. Detta kan leda till viss förlust av detaljer. Om du vill ändra bilden till en mer naturlig gråskalebild i stället, se avsnitt 2.

Skapa en svartvitt foto på webben

6 Bläddra till Pixer hemsida via länken i avsnittet "Resurser" i den här artikeln. Klicka på "Bläddra" -knappen. Navigera till platsen för det foto som du vill konvertera och dubbelklicka på den. Klicka på "Överför och redigera." Bilden visas i huvudområdet i fönstret.

7 Klicka på "ColorFX" -knappen på den översta raden på sidan.

8 Klicka på "gråskala" för att ändra färgerna i din bild till nyanser av grått, eller "Sepia" -knappen för att ge det en brun nyans. Om du inte är nöjd med förändringen, klicka på "Ångra" -knappen på den översta raden.

9 Klicka på "Spara" för att spara en kopia av svartvitt foto till datorn.

Skapa en svartvitt foto på en Mac

10 Starta iPhoto från bryggan eller mappen "Program". Om du inte har lagt till bilden till iPhoto-biblioteket redan drar bilden till öppna iPhoto-fönstret för att importera den.

11 Klicka på bilden som du vill konvertera till svartvitt, och klicka sedan på "Redigera" -knappen längst ner i fönstret. En större version av bilden visas i fönstret.

12 Klicka på knappen "Effekter" längst ned i det nya fönstret.

13 Klicka på "B & W" knappen för att konvertera bilden till en gråskalebild, eller "Sepia" för att lägga bruna toner. Färgen ändras omedelbart. Om du är missnöjd med det nya utseendet på bilden, klicka på knappen "Original" i mitten av "Effekter" fönstret för att återställa bilden.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com