Vad är SMTP-autentisering?

September 10

Vad är SMTP-autentisering?


SMTP är den vanligaste autentiserings standard som används när du skickar eller tar emot e-post via en e-postserver.

Vad gör SMTP står för?

SMTP står för Simple Mail Transfer Protocol.

Vad är SMTP för?

E-postservrar och andra postöverföringsagenter använder SMTP för att skicka och ta emot e-postmeddelanden via Internet och nätverk. Ofta behöver e-post inte gå från en person till en annan. Istället går de igenom en serie av e-postservrar tills de når den slutliga e-postserver där mottagarens e-postadress är bosatt för lagring av e-post förrän hämtning.

Vad gör SMTP egentligen?

SMTP skickar och autentiserar ett användarnamn och lösenord till en e-postserver. Om det användarnamn och lösenord är korrekta, kan e-post skickas från det. Om så inte är fallet kommer e-post tillbaka till användaren med ett fel och inte tillåtas att gå utöver e-postservern varifrån den härrör.

Behöver jag att använda SMTP för att skicka e-post?

I de flesta fall är svaret ja. Din e-postleverantör, om det inte är en gratis e-postleverantör som Hotmail eller Gmail, kommer att ge dig information för att placera i din e-postklient under SMTP-server för utgående post. Om de inte ger dig med detta, måste du kontrollera med dem om vad protokoll som används för utgående post.

Använder jag SMTP emot e?

Merparten av tiden, behöver du inte använda SMTP för att ta emot e-post. Istället använder du antingen POP3 eller IMAP för att hämta e-post. Denna information kommer från e-postleverantören.

Andra standarder tillgängliga

Andra standarder för e-postöverföring inkluderar Multipurpose Internet Mail Extensions (MIME) och Privacy Enhanced Mail (PEM).


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com