Hur ansluta två datorer till samma Internet Service

February 23

Modem används för att ansluta till Internet-signalen från Internetleverantörer till ett hemnätverk. Standardmodem har endast en ingång och en utgång. Utan användning av en annan enhet, som kallas en router, kan endast en dator anslutas till samma Internet-tjänst. När en router är ansluten till utgångsanslutningen på modemet det typiskt delas signalen i fyra utgångar.

Instruktioner

1 Anslut routerns nätsladd och anslut en av de nätverk (Ethernet) kablarna till "Input" anslutning. Anslut den andra änden av kabeln till modemets "Output" anslutning.

2 Anslut en annan nätverkskabel i den första "Output" anslutning på baksidan av routern och anslut sedan den andra änden i din huvudsakliga datorns nätverksport.

3 Sätt routern programvaruskivan i datorns CD / DVD-enhet och följ anvisningarna på skärmen för att ställa in din router. Om din router inte kom med en installationsskiva, typ "http://192.168.1.1" eller "http://192.168.0.1" i webbläsarens sökfältet för att öppna routerns standardkonfigurationsmenyn. När du uppmanas att användarnamn och lösenord, kontakta routerdokumentationen för att hitta den. Om routern har stöd för det, gör det möjligt trådlösa nätverk och ange ett lösenord för det trådlösa nätverket.

4 Anslut en annan nätverkskabeln till den andra "Output" anslutningen på din router och anslut sedan den andra änden till nätverksporten på andra dator. Alternativt, om routern har trådlös nätverkskapacitet och datorn har en trådlös adapter, gå till "Anslut till" i Start-menyn i den andra datorn och välj ditt trådlösa nätverk för att ansluta till Internet trådlöst.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com