Hur gör jag fart upp min dator?

September 25

Många människor som äger en dator eller regelbundet använder en viss dator i skolan eller arbetet kommer att märka att datorn blir långsammare med tiden. Precis som alla andra maskin, slitage och skräp kan hindra en dators prestanda och få det att köra långsammare med tiden. Vidta åtgärder för att rensa upp avfall, minska din användning av systemresurser och uppgradera hårdvara och mjukvara kan hjälpa till att snabba upp din dator.

Underhåll

Underhåll är en mycket viktig del för att hålla en dator som kör snabbt. Om du misslyckas med att upprätthålla en dator på rätt sätt, kommer det sannolikt att bli belamrad med uppgifter fragment och möjligen skadlig kod, som kommer att äventyra dess hastighet. En av de första sakerna att göra är att du har ett uppdaterat antivirusprogram som körs på datorn, och regelbundet kör en fullständig genomsökning av datorn efter virus. När du är på Internet, behöver du ett antivirusprogram för att skydda datorn från hot. En annan viktig underhållsåtgärd är att defragmentera hårddisken. Defragmentering är en process där datorn omorganiserar data på hårddisken för att göra det lättare att komma åt. Ju längre du går utan defragmentering, kommer sannolikt att bli långsammare och mer rörigt hårddisken. Du kan defragmentera på Windows-baserade datorer genom att använda Diskdefragmenteraren; att få tillgång till det, klicka på "Start", "Alla program", "Tillbehör" och "System Tools." Det är också en bra idé att köra ett brandväggsprogram när du är på Internet för att blockera eventuellt farliga anslutningar.

processer

En av de största bovarna för att göra en dator kan köras långsam är alla processer datorn är igång. Om du gör din dator kan köras för många program och processer på en gång, kommer det måste utföra fler beräkningar och använda upp mer Random Access Memory (RAM), vilket kan göra det långsammare. För att förbättra prestanda, bara köra ett program i taget, och använda Task Manager (håll Ctrl, Alt och Delete) för att avbryta processer du behöver inte köra. Många datorer är inställda på att köra flera onödiga program vid start, vilket gör processen tar längre tid och avfall systemresurser. Du kan avbryta dessa onödiga program på Windows-baserade datorer genom att klicka på "Start", "Kör" skriva "msconfig" och sedan förändra förkryssat program under "Startup" -fliken. Om du gör några ändringar, se till att klicka på "Apply" innan du lämnar fönstret.

Hårdvara och programuppdateringar

Oavsett hur väl du begränsa systemet resursanvändning och underhålla din dator, kan det fortfarande köra långsamt om du helt enkelt inte har tillräckligt ny hårdvara. Ett sätt att hjälpa äldre datorer köra snabbare är att installera ytterligare RAM. RAM innehåller data tillfälligt och överför den till processorn, men när RAM är full, kommer datorn släpa som väntar på data från hårddisken. Äldre datorer har ofta en liten mängd RAM som fyller upp snabbt; utvidga mängden totalt RAM kan minska fördröjning.

Uppgradera andra komponenter som hårddiskar och grafikkort kan också ge vissa prestandavinster. En annan möjlig skyldige av långsamhet är gamla drivrutiner. Förare är programvarukomponenter för hårdvara som hjälper din dator använder hårdvara. Ny kusk versioner ofta släpptes av hårdvarutillverkare som ökar prestanda hos de produkter och kan minska dator eftersläpning. Det är en bra idé att kolla din dator tillverkarens webbplats för drivrutinsuppdateringar några månaders mellanrum.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com