Hur konvertera QuickTime-filmer till ett annat format

May 19

Hur konvertera QuickTime-filmer till ett annat format


QuickTime-filmer, eller MOV, är ett standardformat för videoredigerare och Internetanvändare, liksom "behållare" för MPEG-4 filmer (en av de vanligaste formaten för uppladdning till webbplatser som YouTube eller Google Video). Vilket format du väljer att konvertera MOV till beror på dina behov; till exempel om du konverterar din video för en bärbar enhet, kontrollera enhetens handbok för filtyper som stöds. Konvertera QuickTime-filmer i QuickTime Player kräver en ytterligare komponent. QuickTime-filmer är i allmänhet stora filer (och av god kvalitet), så notera att komprimera eller konvertera dina MOV kan resultera i en förlust av bildkvalitet, på grund av olika komprimeringsstandarder.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera QuickTime Player och QuickTime Pro Component från Apple. Godkänn villkoren för användning och öppna filmen i QuickTime.

2 Välj exportalternativ genom att klicka på "File" och "Export" Välj ett förinställt alternativ utifrån dina behov. Klicka på "Alternativ ..." för att välja ett filformat och ramstorleken. Om du exporterar din video till en MP4 och vill ha en mindre fil, välj "MPEG-4 Basic" från "Video Format" alternativ. Det är ungefär hälften så stor som en "MPEG-4 Förbättrad" eller "H264" kodning.

3 Välj ljudinställningar och ställa in ljudkodningskvalitet. Du kan ändra ljudformat och välja mellan mono och stereo kanalisering. Klicka på "OK" för att återgå till "Spara exporterad fil som" menyn.

4 Byt namn på filen, välj sin destination efter konvertering, och klicka på "Spara" för att börja exportera.

Tips

  • Om konvertering till en bärbar medieenhet, kontakta din manuell kontroll antalet pixlar som det innehar. Till exempel, skulle du inte vill exportera en "1280 x 720" film om enhetens skärm håller bara "320 x 240" pixlar.
  • Omvandlingar kommer att ta flera minuter, beroende på storleken på din QuickTime film och exportera inställningar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com