Hur man gör en katt 5 Typ B Kabel

March 13

Hur man gör en katt 5 Typ B Kabel


Typ B Cat 5-kabel är en typ av nätverkskabel som följer EIA / TIA 568B kopplingsschema för kontakter i varje ände. Detta kopplingsschema är den vanligaste i standardnätverkskabeln. Datorbutiker säljer färdiga Cat 5 kabel i olika längder, men dessa kan vara för lång eller för kort för dina behov. Att veta hur du gör din egen kabel kan du skapa anpassade kabel i vilken längd du behöver.

Instruktioner

1 Mät önskad längd Cat 5-kabel med måttband. Lägg till minst 6 inches till denna mätning för att möjliggöra eventuella misstag, klipp av kabeln till längd med avbitare.

2 Remsa 1 tum av isoleringen från en ände av kabeln med hjälp av kabelskalare. Se till att du inte skada den interna ledningar, som dong detta kommer att resultera i en värdelös kabel.

3 Separera och räta ut ledarpar med fingrarna enligt färgerna på deras isolering. Dra den orangefärgade trådpar till vänster och den brunfärgade trådpar till höger och tvinnas dem. Tvinnas grönfärgat paret, att dra i vit / gröna kabeln till vänster och den fasta-gröna ledningen till höger. Tvinnas blåfärgad par, dra den blå tråden till vänster och vit / blå kabeln till höger. Ledningarna bör nu ordnas enligt 568B kopplingsschema: vit / orange, orange, vit / grön, blå, vit / blå, grön, vit / brun, brun.

4 Platta arrangerade ledningarna och trimma dem till 1/2 tum i längd med avbitartång.

5 Sätt kablarna i RJ-45-kontakt. Håll kabeln ordentligt med ena handen och RJ-kontakten med den andra, vrida kontakten så klippet är vänd bort från dig. Tryck ledningarna i kontakten så långt det går.

6 Undersök kontakten. Börja med att se till att kablarna är fortfarande i rätt ordning. Vänd kontakten över och undersöka spetsen. Du bör kunna se kopparn vid slutet av varje tråd driver upp mot toppen av kontaktdonet.

7 Sätt in kontakten i pressverktyg och pressa handtaget ordentligt för att fästa kontakten till ledningarna. Ta bort kontakten från pressverktyg och undersöka det. Om metallkontakterna på kontakten är ojämn eller några av trådarna gled ur position, klippa bort kontakten från kabeln med avbitare och upprepa processen. Upprepa processen för den andra änden av kabeln.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com