Vad är Mac spoofing?

June 20

Vad är Mac spoofing?


Media Access Control (MAC) adress är en unik, permanent identifierare för nätverkshårdvara, mestadels adapter och gränssnittskort, en till synes perfekt lösning för att säkra nätverk. MAC spoofing är den process genom vilken MAC-adressen kan ändras.

MAC Kapning Software

Technitium Mac Adress växlare och SMAC 2,0 (på Windows-plattformen), tillsammans med iproute2 och ifconfig (för Linux) är mjukvarulösningar för spoofing MAC-adresser. Windows-registret kan också användas för att förändra en MAC-adress.

MAC Kapning hemma

Ibland kan en kabel eller DSL-modem har konfigurerats för att tillåta anslutningar för en adapter med hjälp av en specifik MAC-adress. Om du ändrar din adapter, kan du behöva förfalska din MAC-adress för att ansluta till Internet.

De goda

MAC spoofing kan vara användbar i att dölja en dator i ett nätverk. Det kan vara att maskinen innehåller känsliga data. Skoja med MAC-adressen på den här maskinen kan lägga till ett extra lager av säkerhet.

Det dåliga

Säkra ett nätverk med MAC-adresser kan göra det lättare för obehörig åtkomst om en MAC-adress är falska så att de matchar en godkänd maskin.

Den fula

Spoofing en MAC-adress kan lägga till ett extra lager av säkerhet för hackare som försöker olagligt intrång.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com