Hur man Uplink en router till en befintlig att skapa en åtkomstpunkt

June 20

För inte så länge sedan, den genomsnittliga datoranvändare kanske aldrig ens hört talas om en router, men nu är det troligt att de äger åtminstone en. Med billigare datorer och snabbare Internet, fler människor än någonsin har sina egna hemmanätverk. Ibland lägger till en andra router kan lindra nätverkstrafik eller kan behövas när du lägger till fler datorer i nätverket. Lägga till en andra router kan vara knepigt. Här är de grundläggande stegen i hur du lägger till en router till hemnätverket.

Instruktioner

Lägga till en andra router av ditt hemmanätverk

1 Anslut en dator till den sekundära routern. Tryck på "reset" knappen på routern och håll i trettio sekunder. Detta tar återställa fabriksinställningarna till den sekundära routern. Starta upp datorn så att du kan ansluta till routern.

2 Öppna en webbplats webbläsare på datorn och skriv in IP-adressen för den sekundära routern. Det bör vara 192.168.1.1. Om detta inte fungerar, så kolla dokumentationen till routern.

3 Skriv in standard admin användarnamn och lösenord för den sekundära routern. Du kanske vill rådfråga din manual eftersom denna information varierar beroende på märke.

4 Konfigurera den sekundära routern. Ändra IP-adressen, eller lokal (DHCP) adress för den sekundära routern eftersom just nu det mest sannolikt har samma IP-adress som den primära routern. Leta efter en flik eller sida märkt "inställningar" för att ändra på detta. Du kan ändra adressen till något som 192.168.1.2. Bara ändra det sista numret av den lokala adressen. Härnäst kommer du att behöva stänga av DHCP på din sekundära routern eftersom det primära routern kommer en att tilldela IP-adresser till alla datorer.

5 Ta Ethernet-kabeln och koppla ihop de två routrar tillsammans liksom alla andra datorer i nätverket. För bra åtgärd, starta båda routrarna så att de kan vara säker på att "hitta" varandra. Testa varje dator för att se om det ser de andra i nätverket.

Tips

  • Om din routers inte "se" varandra, försöka koppla ur under några minuter. Om routrar fortfarande inte ser varandra, försöka upprepa alla steg igen och läsa igenom din router dokumentation.
  • Det är mycket viktigt när du lägger till en andra router för att ändra IP-adressen för om du inte gör det, då enheterna på den sekundära routern kommer att stängas av hemnätverket.
  • Ändra standardlösenordet till routern och förvara den på ett säkert ställe. Om du skulle glömma, då kan du ställa in routern tillbaka till tillverkarens inställningar. Kom bara ihåg att göra om alla ändringar som du har gjort i konfigurationen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com