Deontologisk etik med skräppost

April 4

Deontologisk etik med skräppost


Skräppost är ett utbrett och olycklig konsekvens av den gränslösa Internet. I bästa fall skräppost är den elektroniska motsvarigheten till skräppost. I värsta fall innehåller det länkar till skadlig kod eller virus-lastad filer. Skräppost är nästan alltid önskvärt, och är vanligtvis deontologically oetiskt även på dess mest godartade.

deontologisk etik

Deontologisk etik gäller att bedöma riktigheten av en åtgärd baserat på dess anslutning till regler snarare än konsekvenser. Till exempel, är det fel att döda en person för att spara hundratals, enbart på grund av att det är fel att döda någon. På detta sätt är bedömningar om vad som är bra ofta upphängd i förmån för bedömningar om vad som är rätt: det som är rätt följer av absoluta regler och tar företräde över det som annars kan bedömas som bra. Detta gäller särskilt om något bedöms som bra men är en kränkning av en grundläggande regel. Som i exemplet ovan, är det ingen roll hur bra det är att rädda livet på hundratals etiskt fel att döda en person.

Uppsåt Spam

För att utvärdera den etiska av spam, beakta möjligheten att avsikten med sin skapare. De flesta spam reklam. Som sådan, är avsikten med skaparen till vinst. Andra spam innebär skadlig kod eller virus. Några av dessa är rent skadliga, i vilket fall avsikten är att göra skada. Andra skadliga program eller virus kapa en användares dator för att använda en del av den datorns processorkraft. Även dessa är delvis skadliga. Reklam ensam inte bryter deontologisk etik. Men om att reklam bryter en regel, är det fel.

E-post Integritet och Deception

I en deontologisk uppfattning är mest skräppost fel eftersom den bryter mot normer om e-integritet. En e-postadress är ett personligt konto inrättas för att skicka och ta emot meddelanden som är avsedda av ägaren. Skräppost är nästan alltid oönskad. Många stater har riktlinjer för e-postsäkerhet som insisterar på att spam märkas som kommersiellt och att det ger mottagaren möjlighet att säga upp prenumerationen. De flesta kommersiella spam faktiskt har för avsikt att lura mottagaren för att kringgå dessa regler. Under sådana omständigheter, att e-post träder deontologisk etik.

andra Skadestånd

Skräppost som medför andra skador bryter en tydligare regel: inte skada andras egendom. Om en spam e-post transporterar skadlig kod eller virus till en användares dator, detta direkt skadar användarens dator. Även om skadlig kod eller virus inte är något allvarligt, fortfarande bryter mot det här och därför är fel från en yrkesetiska synpunkt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com