Hur att montera en RAR-fil

February 11

Hur att montera en RAR-fil


WinRAR är ett välkänt fil arkivering program, kan skapa och hantera flera typer av arkiv. Förutom sina grundläggande funktioner, kan WinRAR också skapa lösenordskrypterade arkiv, som lämpar sig för att skydda dina data medan den sänds över Internet, eller dela ett arkiv i flera delar för att passa på en diskett, CD, DVD eller USB-minne. Använd WinRAR att komprimera flera filer och minska deras storlek, eller helt enkelt för att lagra flera filer, till exempel ett fotoalbum, i en enda fil. Det finns flera sätt att skapa en RAR-arkiv.

Instruktioner

Metod 1 (Quick arkivering)

1 Öppna "Den här datorn" och navigera till platsen för de filer du vill arkivera.

2 Markera de filer du vill arkivera, högerklicka på dem och klicka på Lägg till "filename.rar" alternativet, där filename.rar blir namnet på dina filer.

3 Vänta WinRAR att arkivera filerna. Det kommer att skapa arkivet i den aktuella platsen för dina filer.

Metod 2 (Normal arkivering)

4 Öppna "Den här datorn" och navigera till platsen för de filer du vill arkivera.

5 Markera filerna, högerklicka på dem och klicka på "Lägg till arkivet."

6 Skriv in ett namn för arkivet i "Arkiv" namnfältet. Välj den typ av arkiv som du vill skapa (RAR eller ZIP), komprimeringsmetod och ytterligare inställningar för arkivet.

7 Klicka på fliken "Avancerat" i arkivet inställningsfönstret om du vill kryptera arkivet med ett lösenord.

8 Klicka på "OK" när du har slutfört alla inställningar för att starta arkiveringen.

Tips

  • Välj "Spara" som en komprimeringsmetod, om du bara vill samla flera filer i en enda fil, utan någon form av komprimering.
  • Skapa självuppackande arkiv genom att markera "Skapa SFX arkiv" rutan för att kunna packa upp arkivet utan att använda WinRAR.
  • Ställa in komprimeringsmetoden till "Best" leder normalt till en bättre komprimering, till en kostnad av en högre arkivering tid.
  • Var försiktig när du använder det här alternativet på mycket stora filer.
  • När du skapar en lösenords krypterat arkiv, se till att komma ihåg lösenordet, eftersom det inte finns något sätt att komma åt eller återställa innehållet i ett arkiv utan lösenord. Även om det finns vissa program som förmodligen kan återställa filerna, är resultaten inte garanteras.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com