Sip Trunk Protocol

September 9

Tekniken för att ringa över Internet kallas Voice over Internet Protocol (VoIP) eller IP-telefoni. SIP är Session Initiation Protocol och tillhandahåller ekvivalenta funktioner för att skapa en telefonförbindelse till VoIP. SIP Trunking är kanalisering av flera rader över Internet.

Funktioner

IP-telefoni möjligt för företag att slå samman sina privata uppgifter och telefonnät. Detta system kallas en Private Branch Exchange (IP-PBX), som är den växel i ett företag med flera samtal som transporteras i och ut ur organisationen samtidigt. För att tillgodose denna kapacitet, har telefonbolaget för att ansluta ett antal linjer till PBX. Detta kallas för en "Trunk." En SIP Trunk är Internet motsvarande.

Fungera

SIP Trunk protokollet möjliggör flera samtal kanaliseras ned samma kabel. SIP Trunk ansluter från företagets IP-PBX till Internet Telephone Service Provider antingen över det publika telefonlinjen eller via dedikerade kabel.

protokoll

SIP Trunking är mer en affärspraxis än ett protokoll. Protokollen är involverade i processen kallas Session Initiation Protocol, H.323, Real-time Transport Protocol, den komprimerade Real-time Transport Protocol, User Datagram Protocol och Internet Protocol.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com