Hur man använder olika sidfot för varje sida på Word 2007

May 25

Som standard när du lägger till en sidfot till ett Microsoft Word 2007-dokument, alla sidor i dokumentet innehåller samma sidfot. Om du föredrar att använda olika sidfötter för varje sida i ett Word 2007-dokument, måste du först skapa avsnittsbrytningar mellan varje sida. Du kan sedan ta bort länken mellan sidfot i varje avsnitt och ändra var och en för sig utan att ändra de andra sidfot.

Instruktioner

1 Starta Microsoft Word 2007 och öppna dokumentet vars sidfot du vill skapa eller justera.

2 Rulla ned till slutet av den första sidan. Klicka på "Sidlayout" fliken och klicka sedan på "raster" rullgardinsmenyn i avsnittet "Utskriftsformat".

3 Rulla ner och klicka på "Nästa sida" under avsnittet "avsnittsbrytningar". Detta skapar en sektion paus mellan den första och andra sidan.

4 Rulla ned till slutet av nästa sida och upprepa steg 3 och 4 för att skapa en annan sida paus. Fortsätt att upprepa stegen tills du har skapat ett avsnitt paus mellan varje sida i dokumentet.

5 Klicka på "Infoga" -fliken längst upp i Word. Klicka på "sidfot" i avsnittet "Sidhuvud och sidfot".

6 Välj en av de sidfot i listan i rullgardinsmenyn för att infoga den i den första sidan i dokumentet. Observera att Word lägger automatiskt denna sidfoten på alla sidor i dokumentet. Du måste manuellt ändra det i varje sida.

7 Klicka i sidfoten avsnitt om andra sidan. Klicka på "Länk till föregående" i avsnittet "Navigation" av "Headers & sidfot" -fliken längst upp i Word för att välja bort det. Detta unlinks sidfoten i det aktuella avsnittet med de andra sidfot i dokumentet. Gör ändringar i sidfoten så önskas.

8 Upprepa steg 7 på varje sida för att ta bort länken mellan sidfot och differentiera dem till hur du vill.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com