Hur du formaterar en 4GB SDHC kort

March 30

Hur du formaterar en 4GB SDHC kort


SDHC, eller "Secure Digital High Capacity" är en liten extern lagringsenhet. Dessa kort används oftast med små elektroniska enheter som digitalkameror, mobiltelefoner, skrivare och handdatorer. Formatera ett SDHC-kort avser att införa en särskild filstruktur på minnet av kortet. I processen, kommer alla data raderas från SDHC-kort. Du kan formatera din 4 GB SDHC-kort med hjälp av datorns operativsystem.

Instruktioner

1 Sätt SDHC-kortet i SDHC kortläsare. Anslut den motsatta änden av SDHC-minneskortsläsare till datorn via USB-porten.

2 Låt datorn läsa och erkänna att du har lagt till ny maskinvara. Gå till "Den här datorn" och leta reda på SDHC-kort under "Enheter med flyttbara lagringsmedia."

3 Öppna "Datorhantering" genom att klicka på "Start", "Kontrollpanelen", "System och underhåll", "Administrationsverktyg" och "Computer Management".

4 Välj "Diskhantering" i den vänstra kolumnen. Detta öppnar alla hanterbara enheter, inklusive SDHC-kort, i huvudvisningsfönstret.

5 Högerklicka på SDHC-kort och välj "Format".

6 Välj "FAT 32" när du presenteras med formateringsalternativ. Anledningen till att du vill formatera SDHC-kort som en FAT32 är det är det ursprungliga filsystemet på kortet. Om du formaterar kortet som ett NTFS-filsystem, kommer det inte att vara kompatibel med enheten.

7 Klicka på "OK" och SDHC-kort formateras.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com